Solcelle projektører

Solcelle projektører og flood lights - kendt for kvalitet, elegant design og pålidelighed året rundt. Projektører og floodlights med sensor er en perfekt løsning til mørke indkørsler, kolonihaver og skure, hvor deres kraftige lys skaber tryg færdsel, og kan overraske og skræmme ubudne gæster væk.

Læs mere Læs mindre
pr. side

8 varer

Faldende orden
pr. side

Projektør; hvorfor overveje solceller

Den største bekymring for de fleste der overvejer solceller til denne slags brugsbelysning som tjener et praktisk formål som at lyse indkørslen op, handler om driftsikkerheden. Når der er tale om belysning som man er afhængig af for at kunne finde rundt, eller blot at undgå at snuble, er det vigtigt at det virker konstant.

Projektører fungerer - i modsætning til spotlamper - på den måde at de har en indbygget sensor som registrere bevægelse, hvorefter de tænder i et sted mellem 30 sekunder og 2 minutter (dette tidsinterval kan som regel indstilles på lampen). Det betyder at lampen som oftest kun lyser relativt kort tid i løbet af en nat. Dertil kommer de fleste solcelle projektører også med et separat solcellepanel, som, fordi det ikke sidder som en indbygget del af selve lampen, er væsentligt større end for de fleste solcellelamper, og desuden kan placeres nogle meter fra selve lampen (i optimal solbelysning), og kan indstilles så det har den rigtige vinkel.

Alle disse faktorer bevirker at solcelle projektører er en af de allermest driftsikre typer af solcellelamper. Hvis man finder en i nogen lunde kvalitet, fungerer de året rundt - også på de mørke vinterdage.

Dertil er der andre fordele som at de let kan sættes op i eksempelvis et skur der ligger langt fra den nærmeste stikkontakt, og der skal under alle omstændigheder ikke trækkes ledninger.

I sidste ende er der kun en enkelt ulempe. Lampen skal sidde sådan at solcellepanelet (som oftest har et par meters ledning fra lampen) ikke sidder på en norvendt side. Optimalt set skal det være en sydvendt side, men hvis ikke der er meget trafik og bevægelse som tænder lampen mange gange i løbet af en nat, kan en øst- eller vestvendt side også ofte være god nok.