Solcellelamper

Se vores store udvalg af smukke og praktiske solcellelamper og anden dekorativ udendørsbelysning på solceller. Vi forhandler på SolarCamp nogle af Europas allerbedste solcellelamper; kendte, anmelderroste designs, producerede til at kunne modstå vejret i Norden og lyse flot og til langt ud på aftenen. Solcellelamperne er producerede af markedets bedste komponenter i høj kvalitet rustfrit stål og flere af dem kan såmænd lyse stabilt året rundt - også når dagene bliver kortere og solskinstimerne færre.

Læs mere Læs mindre
pr. side

112 varer

Faldende orden
pr. side

Solcellelamper som alternativ til normal udendørs belysning

Solcellelamper har i Danmark ry for at være billig pynt på spyd til haven, som hovedsageligt fungerer om sommeren, har et koldt og kedeligt lys og typisk ikke holder ret lang tid. Vi går på SolarCamp mod denne tendens, ved at præsentere et udvalg af solcellelamper og anden solcelle belysning, der rent faktisk kan overtage nogle af de funktioner som normal udendørs belysning ellers har. Herved sparer vi miljøet, og det store besvær med at trække ledninger eller skifte batterier.

 

Herunder eksempler på hvad vores kvalitets solcellelamper fra  kan byde på:

 

  • Solcellelamper der lyser kraftigt nok til at sikre færdsel i haven og på stier
  • Solcellelamper der er designede til at monteres og anlægges i fliser og på altaner
  • Sensor lamper der kan sikre færdsel året rundt på mørke sider af huset
  • Dekorative lamper til vægge og mure
  • Solcelle-løsninger til belysning i skure og værksteder
  • Lumify solcelle lyskæder, som kan fungere året rundt og bruges i Julen

 

Smukke nuancer af lys og kraftig lystyrke

Vores lamper har en kraftig lystyrke i forhold til normale 'billige' solcellelamper. Dette er medvirkende til, at solcellelamperne kan gå ind og overtage nogle af de funktioner som normal udendørs belysning på ledninger har. Det kolde dæmpede lys, som solcellelamper er berygtede for, er på vores lamper erstattet af forskellige nuancer af diffust og blødt lys - præcis som man ser det på normale udendørs lamper. Vi har et bredt udvalg af nuancer og vores sortiment indeholder også solcellelamper med varmt/gyldent hvidt lys.

 

Kvalitet og holdbarhed

Vores anmelderroste solcellelamper er kendte for deres høje kvalitet og holdbarhed. De er byggede af den bedste kvalitet rustfrit stål og er sikrede mod regn og fugt. Deres solcellepaneler har den højeste effektivitet på markedet og deres LED lys er af højeste kvalitet, så pærerne kan lyse i op mod 10 år, før de skal skiftes. Batterierne er også i bedste kvalitet, og har typisk en levetid på op mod 5 år.

 

Fuldt lys forår og efterår - gode lystider helt ind i vintermånederne

Vi har et bredt udvalg af belysning på solceller. Fælles for alle disse er, at de er beregnede til at være i brug året rundt og kan klare sig godt på få solskinstimer. Alle lamper og lyskæder af mærket SolarCentre fungerer perfekt fra marts til oktober, hvis vejret ikke er totalt overskyet. Flere af vores lamper og lyskæder er decideret designede til at kunne lyse gennem vinteren - her kan nævnes kvalitetsprodukter som HeliosHenley og Kodiak, samt vores kendte lyskæde, Aurora. Alle vores sensorlamper er desuden perfekte til vinterbrug, da de ikke lyser hele natten, og derfor ikke kræver så meget opladning fra solcellen om dagen.

 

Strømsparende tilstand

Når vi rammer de aller mørkeste vintermåneder, hvor solen kun lige titter frem nogle timer hver dag, kan det være svært for selv de bedste kvalitet solcellepaneler at generere nok strøm. Derfor er flere af solcellelamperne fra SolarCentre forsynet med strømbesparende funktioner, hvor lampen lyser en anelse svagere, men til gengæld forbruger halvt så meget strøm. Solcellelamperne lyser dog typisk mere end rigeligt kraftigt på strømbesparende, og flere kunder vælger faktisk at bruge strømbesparende modus året rundt på lamper som Henley, der ellers næsten kan lyse for kraftigt med deres normale lys. Strømsparende tilstand kan også med fordel benyttes til solcellelamper der står på sider af huset, hvor de falder i skygge noget af dagen.

 

Fordele ved solcellelamper frem for normal udendørs belysning

Den helt store fordel ved at vælge solcellelamper frem for konventionel belysning er for det første at der ikke skal trækkes ledninger. Det sparer både en masse arbejde, og så er det væsentligt billigere, og også meget nemmere at lave om og flytte rundt. I nogle tilfælde ville man næsten ikke overveje at sætte almindelig belysning op fordi det er for langt fra en strømkilde - det kunne være et skur, en sti eller et hønsehus. Dette ville være meget nemt ordnet med en lampe drevet af solceller.

En anden stor fordel ved solcellelamper og anden solcelle belysning er, at hvis den går ind og direkte erstatter almindelig udendørs belysning, så sparer du både kroner og øre på strømregningen, samtidigt med at du gør en god gerning for miljøet. Begge fordele kan være svært at sætte tal på, da dette også i høj grad afhænger af de ledningsdrevne alternativer. Men der er ingen tvivl om at større projekter der involverer mange lamper hurtigt kan koste mange penge - for slet ikke at nævne den øgede belastning af vores kære Jord gennem det øgede strømforbrug. Så hvis du ser en mulighed for at skifte til grøn energi og solcellelamper, så er det en tjeneste til os alle.

 

Typer af solcellelamper - med eller uden sensor?

Det mest afgørende spørgsmål her er om man ønsker permanent belysning eller kun lys når man går forbi eller kommer i nærheden af lampen, dvs. solcellelamper med sensorer.

Vi forhandler begge type lamper, men de lamper der kun lyser når man går forbi har den fordel, at de kan virke optimalt på meget lidt solskin. Flere af vores sensorlamper kan såvel fungere godt på mindre end en times opladning fra solen om dagen, hvilket gør dem mere velegnede at bruge i dele af haven eller indkørslen, der kun bliver ramt af små mængder solskin. Fordi sensorlamperne kun lyser sjældent, er de også udstyret med noget mere kraft end regulære solcelle - de kan simpelthen lysemeget kraftigt, når de endelig skal. Vores erfaring er at nogle af de lamper der klarer sig allerbedst er floodlights, altså projektørlys til at lyse eksempelvis en indkørsel op når noget bevæger sig.

Solcellelamper der lyser konstant efter mørkets frembrud, er typisk mere til orientering og dekoration end til decideret at "oplyse" områder. Vores solcellelamper i professionel kvalitet lyser ret kraftigt med et klart hvidt lys, som er godt at orientere sig efter. De er designede til at kunne lyse lang tid - selv om vinteren, hvor normale solcellelamper ellers sætter ud. 

 

Virker solcellelamper om vinteren?

For sensorlamper (der lyser når noget bevæger sig i nærheden) er svaret utvetydigt et stort JA, næsten lige meget dårligt vejr, dårlig placering af lampen og vinkel på solen. Solcellelamper der lyser permanent mange timer i træk, har det naturligvis sværere end sensorlamper, særligt om vinteren, men hvis man vælger em lampe i god kvalitet, kan man sagtens få både et rimelig kraftigt lys og 5+ lysetimer, selv om vinteren.

Vores solcelle belysnings produkter, der er designede til at lyse konstant, har alle en strømsparefunktion, der betyder at man kan skrue en lille smule ned for deres lysstyrke om vinteren, og til gengæld fordoble deres lystid. Dette, kombineret med høj kvalitet solcellepaneler, gode batterier og strømeffektive LED-pærer muliggør, at vores lamper - i modsætning til vores konkurrenters - kan præstere tilfredsstillende om vinteren.

På nuværende teknologiske stadie kan en kombination af korte dage, vedvarende regn og tåge, og en dårlig placering af lamperne dog forårsagde, at selv de bedste lamper klarer sig mindre godt i perioder. Men hvis været ellers er normalt vekslende vintervejr, og man har sin lampe placeret i direkte sollys i de vigtige timer mellem 10 og 15, og på strømsparefunktion, så kan man have meget glæde i solcellelamper om vinteren. Vores Kodiak lamper er udstyret med et dobbelt størrelse solcellepanel, som man kan folde ud om vinteren, hvilket gør lampen til en af de stærkeste regulære solcellelamper på markedet.

 

Udvikling af professionelle solcellelamper

I 2019 søsatte vi et storstilet projekt, hvor vi i samarbejde med teknikere og ingenører forsøger at udvikle professionelle solcellelamper, der kan fungere året rundt i Danmark. Målet er at skabe en lampe, som f.eks. firmaer eller kommuner vil kunne bruge til stisystemer i parker og andre områder, hvor der endnu ikke er lagt kabler ud til strøm. 

Det er kompliceret at skabe en solcellelampe, der kan lyse stabilt året rundt i Danmark, da vores vintre byder på korte dage og ofte ganske overskyet vejr. Alle komponenter i solcellelampen skal derfor være toptunede til at yde deres maksimale på så lidt opladning som muligt. Herudover skal lampen have en sensor eller timer funktion, så den ikke brænder for meget strøm af hele den lange december nat.

Desuden skal solcellelamper til professionel brug have ekstremt god holdbarhed og en forventet levetid på omkring 10 år, hvilket kræver markedets bedste komponenter. Lamperne skal desuden være relativt tyveri- og hærværks-sikrede på linje med anden undendørs belysning.

Vores prototype HELIOS PRO er allerede gået i salg her i 2020, mens PHOENIX lampen i øjeblikket har prototyper til testning hos virksomheder såvel som private. Vi regner med at kunne levere fuldkommen autonom solcellebelysning designet til danske lysforhold i løbet af 20/21.

 

 

Se også vores spændende udvalg af powerbankssolcelleopladere, springvand og solcelle lyskæder