Solcelle springvand

Her finder du forskellige typer af solcelle springvand til haven. De kommer som flydende, stående, udformet som en åkande og med og uden batteri. Fælles for en del af dem er at de har et solcellepanel - enten indbygget i selve springvandet eller på et separat spyd som kan stilles væk hvor det ikke ses så meget, og hvor der er mere sol. Som noget nyt forhandler vi også smukke solcelle springvand med indbyggede bassiner. Se vores store udvalg herunder.

Læs mere Læs mindre
pr. side

31 varer

Faldende orden
pr. side

Vejledning til køb af solcelle springvand til haven

 

Hvorfor i det hele taget overveje solcelle springvand?

For det første er springvand ofte noget man gerne vil placere i sin have. Det betyder at man skal til at trække ledninger fra den nærmeste stikkontakt til havedammen eller hvor det ønskede sted nu måtte være. Det bliver hurtigt en dyr affære, og så kræver det selvfølgelig en del arbejde. Begge dele undgås hvis man vælger et springvand med solceller.

Dertil kommer at man kan have springvand i haven uden at øge strømregningen, hvis man vælger et springvand der kører på solceller. Af sammen grund slår man altså også et lille slag for miljøet.

 

Hvad skal man se efter når man overvejer et solcelle springvand?

Det afhænger af hvad man vil have ud af sit springvand. Hvis man ønsker en høj vandstråle, skal man se efter noget der har et stort solcellepanel, men hvis man leder efter noget i retning af 5-15 cm, skal der ikke ret meget til hvilket f.eks. illustreres i videoen af åkandespringvandet, som kun har et ganske lille solcellepanel.

 

Med eller uden batteri

Dertil kommer at solcelle springvand jo generelt kun virker når solen skinner eller når der kun er et tyndt skylag. Hvis man gerne vil have et lidt mere konstant flow, skal man se efter springvand med indbygget batteri.

 

Video

Det første intuitive at gøre når man ser efter solcelle springvand er at se efter solcellepanelets størrelse, da det jo i sidste ende er det der levere kraften, men dette kan godt snyde en anelse da resultatet til dels også er afhængigt af andre faktorer som hvordan springvandet er bygget og hvilken type motor der er i. Om muligt, er det bedste at gøre derfor at kigge efter en video så man kan se hvordan det virker.

 

Indendørs eller udendørs

Hvis du er på jagt efter et springvand du kan bruge indendørs (f.eks. i et udhus eller glastilbygning), så vær opmærksom på at du formodentlig ikke vil kunne bruge et solcelle springvand - solceller er bedst til springvand i haven. Årsagen er at vinduesglasset tager for meget af solens kraft til at solcelle springvandet vil fungere ordentligt. Så hvis du ønsker et springvand til at sprede hyggelige lyde af rislende vand, så anbefales generelt typen der kører på almindelig strøm fra en stikkontakt.  

 

Se også vores spændende udvalg af powerbanks, solcellelamper, solcelle opladere og solcelle lyskæder.