Solcelle lyskæder

Solcelle lyskæder i flere forskellige længder og farver - alle i top kvalitet, designede til at lyse smukt året rundt på GRØN ENERGI direkte fra solen. En solcelle lyskæde er selvforsynende med strøm fra solcellen, og kan derfor hurtigt og let sættes op lige præcis dér, hvor du vil have den - uden behov for at trække kabler.

Vores solcelle lyskæder LUMIFY og AURORA PRO er de første solcelle lyskæder på markedet i Danmark, der kan lyse smukt og stabilt om vinteren i Danmark, og de er derfor blevet en populær tilføjelse til juledekorationerne.

Læs mere Læs mindre
pr. side

43 varer

Faldende orden
pr. side

En guide til dig, der overvejer at skifte til solcelle lyskæder

Lyskæder er meget populære i Danmark. Og med god grund – lyskæder kan købes i alskens typer, længder, lysstyrker og farver, og det er derfor let et opnå et meget stemningsfuldt, imponerende og flot resultat med en begrænset økonomisk indsats. Lyskæder er naturligvis særligt populære i Julen, hvor de pryder mangt en villafacade og juletræ, men de bliver også ofte brugt om sommeren til f.eks. havefester og bryllupper, og mange lader også deres lyskæder hænge på mere permanent basis, hvis de har tilstrækkelig kvalitet til at modstå det danske vejr, og har en farve og et design, der er klædelig hele året.

Her hos SolarCamp har vi glæden af fra efteråret 2015 at kunne forhandle LUMIFY solcellelyskæden. Den engelsk producerede lyskæde er lidt af en revolution inden for solcelle lyskæder, og kan bryste sig af 100% vandbeskyttelse, kæmpe batterikapacitet, stort og kraftigt solcellepanel samt strømbesparende modus, der til sammen gør at man kan bruge lyskæden effektivt hele året.

 

4 gode grunde til at investere i en solcelle lyskæde

Solcelle lyskæder er blevet et særdeles attraktivt alternativ til de almindelige lyskæder. Nu hvor LED-pærerne er så strøm-effektive, og også rent faktisk kan lyse lige så kraftigt og smukt som almindelige pærer, er det jo ikke svært at sætte sig ind i hvorfor det er både let, billigt og miljørigtigt at sætte et solcellepanel for enden af kæden, og derved gøre sig selv fuldstændig fri af både ledninger, stødrisiko og elregning!

Med det lave strømforbrug for LED-pærerne og den hvert år stigende kvalitet af solcellepaneler, er det blevet muligt af bruge solcelle lyskæder selv uden for sommersæsonen i Danmark. Selv på kortere og skyede dage kan solcellepanelet høste strøm nok til at forsyne lyskæden i nok timer, hvis solcellepanelet har en god placering.

 

1) En fryd for både øje og pengepung

Politikken regnede sig, for et par år tilbage, frem til, at en enkelt almindelig strømdreven lyskæde der er i brug hele julen 8-12 timer om dagen, hurtigt forbruger mellem 20-80kWh – eller omregnet til gode danske kroner, et sted mellem 40kr. og 160kr. i løbet af julen, afhængigt af kædens længde. Så kan man jo selv regne sig frem til, hvor meget det kan koste at dekorere hele huset og haven! Det kan hurtigt blive en lidt dyrere jul.

 

2) Et lille slag for miljøet

Det er for mange danskere en fast tradition at pynte hus og have op til jul, men hvordan spiller det sammen med bekymringerne omkring miljøet og el-forbruget i disse "Sluk for lyset og spar CO2" - tider?

Danmarks Energi-tjeneste har for et par år tilbage regnet ud at vi i december alene har et merforbrug på 30 tons CO2 til at lyse vores haver og huse op. Men det tal er på vej ned, netop fordi de gamle lyskæder løbende bliver skiftet ud med LED kæder. Således brugte vi i 2010 31% mindre strøm til julelys end i 2008 - til trods for at vi havde 14% flere lyskæder (kilde: Energistyrelsen).

Så hvis du ikke allerede har skiftet din gamle lyskæde ud, så kunne i år måske være året hvor det skete. I samme vending er det værd at overveje at gå hele vejen og skifte til en solcelle lyskæde som slet ikke bruger strøm - udover det den får fra dagslyset - og derfor heller ikke tynger el-regnskabet.

 

3) Faren for brand og elektriske stød

Det er jo ikke hemmeligt at der er gået konkurrence i at producere de billigst mulige lyskæder (og derved ofte dårligst mulige), hvilket vil sige at kæderne ikke alene er håbløst strømforbrugende, men også ofte går i stykker ved det mindste slag, regn eller frost, hvilket yderligere kan betyde ekstra udgifter midt i den økonomisk krævende jul, og en bunke miljøskadeligt affald til vores allerede belastede klode.

Endda udgør mange af de helt billige strøm-drevne lyskæder en betydelig brandfare og risiko for elektrisk stød! Det viser en nylig rapport fra EU-kommissionen. Lyskæderne er farlige af tre årsager, som alle handler om ledningerne: De er for tynde i forhold til strømstyrken, hvilket kan medføre overophedning og dermed resultere i brand. De er ikke fastgjort forsvarligt med skrueklemmer, så brugeren risikerer elektriske stød, og endelig er ledningerne ikke altid isoleret rigtigt, hvilket også øger risikoen for elektriske stød.

 

4) Glem besværet og begrænsninger ved at skulle trække ledninger

Det er nemt nok når der bare er tale om huset, men hvis man har en større have, indkørsel eller træer et godt stykke fra stikkontakten, er det ikke helt så nemt at sætte den klassiske lyskæde op. En af de store fordele ved solcellevarianten er naturligvis, at der IKKE skal trækkes strøm fra en stikkontakt. Dvs. du kan problemfrit placere din solcelle lyskæde lige præcis dér, hvor du allerhelst vil have den. Så længe solcellen kan rammes af direkte sollys, fungerer lyskæden. 

 

Alternativet: LED-pærer… og måske et solcellepanel?

Mange danskere har allerede opdaget de store fordele ved at bruge lyskæder med LED-pærer i stedet for de almindelige glødepærer. Høj kvalitet LED-pærer holder ikke alene i mere end 10 gange så lang tid som almindelige glødepærer, men de forbruger også langt, langt mindre strøm. I 90'erne og starten af 00'erne var problemet med LED-pærer, at de lyste svagt og gav et ”koldt” skær, og mange danskere blev frustreret, da vi pludselig ikke kunne købe de gamle glødepærer i supermarkedet mere. Men med den avancerende teknologi inden for LED-pærer, er det nu muligt at lave pærerne så de lyser lige så kraftigt, men samtidigt varmt og blødt, som de gamle glødepærer – bare som sagt med en tiendedel strømforbrug og meget bedre generel holdbarhed. Det fjerner dog ikke faren for brænd og stød - det gøres til gengæld med en kæde på solceller.

Teknologien bag solcelle lyskæden er super simpel, og spændingen (V) er så lav at der er ingen brand- eller stødrisiko ved solcelle lyskæder. Det er også derfor man kan lave legetøj med solceller: Teknologien er totalt harmløs, så det er kun hvis børnene rent faktisk sluger eller tygger på produkterne, at der er grund til bekymring. 

 

 

Guiden: Køb af solcelle lyskæder

Hvad skal jeg se efter når jeg køber en solcelle lyskæde?

En solcelle lyskæde er får så vidt en simpel konstruktion, og som sådan er der også kun nogle få ting at bide mærke i - med de gør til gengæld hele forskellen mellem en god og en dårlig oplevelse.

 

Størrelsen af solcelle panelet

Dette er ude tvivl en af de vigtigste kvaliteter at se efter ved en solcelle lyskæde. Det giver selvfølgelig sig selv, at når nu kæden får sin strøm fra solen, og den benytter solcellepanelet til at fange lyset med, så er panelet afgørende for hvor meget strøm din lyskæde kan nå at samle i løbet af dagen. Det er måske ikke helt så afgørende om sommeren, hvor dagene af lange, nætterne korte, og solen står højt. Men hvid du påtænker at købe en solcelledreven lyskæde til brug i Julen, så er der ingen vej uden om, og konklusionen er klar - find den lyskæde der har det største panel!

 

Længden af kæden

Det forholder sig ofte sådan at en lyskæde der er dobbelt så lang ikke har et batteri og et panel der er helt dobbelt så stor. Det betyder at de kortere versioner ofte klarer sig bedst.

 

Typen af LED pære

Som gennemgået tidligere i artiklen er LED pærer generelt meget mindre energikrævende end de traditionelle glødepærer, men når det så er sagt er ikke alle LED pærer skabt ens. Der er dog ofte ingen informationer til rådighed omkring denne detalje fra producentens side, men hvis der er, kan det være værd at sammenligne.

 

Indbygget sparefunktion

Dette kan være en stor fordel i de aller mørkeste tider. Kun få lyskæder kommer med denne funktion - dvs. muligheden for at indstille lysstyrken på mindst to niveauer for at spare på strømmen når der ikke er så meget sol, og give den gas om sommeren.

 

Mulighed for at fungere via USB

Dette er en smart funktion fordi det gør det muligt at bruge din lyskæde såvel indendørs som udendørs. Det er ikke en selvfølge at en lyskæde, der jo i mange tilfælde er designet med udendørs brug i tankerne, har denne mulighed for opladning, men nogle af de lidt smartere typer har. Så hvis du ønsker at have muligheden for at rykke din kæde indenfor, er dette en funktion du skal huske at kigge efter - det kræver blit at du finder du et USB stik at tilslutte den.

 

Indstillingsmuligheder

Se også efter hvilke muligheder der er for at få kæden til at lyse på forskellige måder. Nogle kæder har op til 8 forskellige måder at lyse på.

 

Konklusion

Man får i høj grad hvad man betaler for, men det er selvfølgelig også værd at tage højde for hvad det er lyskæden skal bruges til, og ikke mindst hvornår.

 

Få det meste ud af in lyskæde

Det er helt afgørende for en solcelle lyskædes præstation hvordan dens solcellepanel bliver placeret - dvs. helt i så meget sol som overhovedet muligt, og pegende i den rigtige retning og vinkel. Da man ikke nødvendigvis kan eller vil have solcellepanelet præcis samme sted som selve lyskæden, læg derfor mærke til hvor lang ledningen er mellem solcelle panelet og resten af kæden.

 

 

Lumify - revolutionen inden for solcellelyskæder

Her på SolarCamp har vi i lang tid ledt efter en solcellelyskæde, der for alvor kunne leve op til vores høje forventninger, og i 2015 lykkedes det os så endeligt at få fingrende i LUMIFY. 

LUMIFY er intet mindre end en revolution inden for solcelle lyskæder. Den engelsk producerede lyskæde er først lige blevet givet fri på markedet i september 2015, og vi er stolte af, at kunne være de første til at præsentere den i Danmark. Lyskæden er udviklet af det anderkendte engelske firma,   – specifikt designet til at kunne virke året rundt i nordiske vejr- og lysforhold.

 

Innovativt, vandtæt design

Vand og fugt er hovedårsagen til at mange lyskæder går til i det lunefulde danske vejr. Med Lumify solcelle lyskæden er dette ikke længere et problem. Lyskædens cylinderformede beholder er 100% vand og fugttæt og såvel batteri, knapper og USB-indgang er totalt forseglede, og kan stå imod såvel skylregn som sne.

 

Elegant og kraftigt solcellepanel

Lumify’s solcellepanel er kun 8mm. tykt og benytter ultra-klart hærdet glas til at beskytte solcellen, hvilket gør at den kan holde en høj effektivitet over mange år. En af hovedårsagerne til solcellebelysning af ringere kvalitet begynder at virke dårligere med tiden er, at solcelle panelets glas bliver sløret, så solcellepanelet ikke kan fungere optimalt. Desuden er Lumify’s solcellepanel optimeret til at kunne modstå frost, hvilket betyder at glasset bliver klart af frost hurtigere om morgenen på vinterdage, så solcellepanelet kan nå at høste så meget sollys som muligt.

Lumify’s solcellepanel kan både monteres på lodrette flader (skruer er inkluderet), eller på det medfølgende spyd. Det kan drejes både op og ned, samt til begge sider, så man let kan opnå en optimal vinkel på solen.

 

Kæmpe lithium ion batteri

Hvor stort set alle normale solcelle lyskæder har små batterier, der passer til en enkelt nats forbrug af strøm, bruger Lumify et enkelt kæmpe stort 18650 Lithium

Ion batteri (inkluderet), der kan indeholde nok strøm til at holde lyskæden kørende i op til 5 nætter uden tilførsel af strøm (10 nætter på strømbesparende modus)! Dette medfører at kæden ikke er afhængig af solrigt vejr hver eneste dag for at kunne lyse.

 

Strømbesparende modus

Som en af de første solcelle lyskæder overhovedet, kan Lumify også bruges effektivt i vintermånederne eller på steder, hvor der ikke er perfekt adgang for solens lys. Lumify’s avancerede Strømbesparende Modus reducerer lysstyrken fra kæden en lille smule, og halverer derved strømforbruget, så kæden kan lyse i mange timer, selvom den bliver tilført ganske lidt strøm.


USB opladning

Lumify kan også let og hurtigt oplades fra USB (f.eks. smartphoneoplader eller laptop). Batteriet kan frakobles lyskæden og solcellepanelet, tages indenfor og oplades fra USB på ca. 4 timer, hvorefter du er garanteret fuldt lys de næste 5 nætter (10 nætter på strømbesparende modus), uanset hvor elendigt og overskyet vejret ellers måtte være.

 

Udendørs og Indendørs

Lumify er specifikt designet til at kunne virke udenfor. Men dette betyder ikke at du ikke kan bruge lyskæden indenfor også! Tag batteriet ud og tilkobl cylinderen til strømstik via en USB-oplader (f.eks. smartphoneoplader), og vupti – så har du en helt almindelig indendørs lyskæde.

 

Otte Forskellige Lys

Lumify has 8 lys-modi, inkluderende skiftende og blinkende lys, såvel som normalt stabilt lys, hvor alle lamperne lyser hele tiden. Lumify husker selv den indstilling du har angivet fra nat til nat.

 

Fuldautomatisk

Lumify Lyskæden er fuldautomatisk. Når først du har sat den op, og har valgt hvordan, du ønsker kæden skal lyse, behøver du ikke gøre mere. Lumify oplades fra solen om dagen, og begynder automatisk at lyse ved solnedgang. Der er on/off knap på cylinderen, så man kan slukke kæden manuelt. Batteriet oplades løbende, når solcellepanelet kommer i lys, uanset om kæden er på ”on” eller “off”.

 

Hurtig opsætning og nedtagning – slip for besværet med ledninger og batterier.

Vores solcelle lyskæder, her på SolarCamp, er meget enkle at sætte op og tage ned. Man placerer solcellepanelet på et solrigt sted, hvor solens lys kan ramme solcellepanelet i flest mulige timer i løbet af dagen. Det monteres som oftest med medfølgende skruer. Derfra er der ca. 1m. ledning uden lamper før selve lyskæden begynder, og det er derfor muligt at have solcellepanelet monteret på en bjælke over taget, mens selve kæden kan sidde under taget. Desuden kan vores solcelle lyskæde let pilles ned uden at skulle afmontere den fastskruede fod på solcellepanelet.

 

Ingen vedligeholdelse – lang holdbarhed!

Lumify Solcelle lyskæder er i reglen meget robuste, og kan modstå såvel storme, voldsom regn, frost eller hedebølger. Desuden kræver de stort set ingen vedligeholdelse… man kan tørre overfladen på solcellepanelet af, af og til, for at sikre sig at solcellen kører på fuld kraft, men derudover er solcelle lyskæder fuldstændigt selvkørende.

 

Se også vores spændende udvalg af powerbankssolcellelamperspringvand og solcelle opladere.