FAQ

Ofte stillede spørgsmål

 

(Klik på et emne for at komme direkte ned til det)

 

Om SolarCamp

Hvad er jeres adresse?

Hvad er jeres email adresse?

Er I E-mærket?

Har I en fysisk butik?

Mere om os

 

Fragt, betaling, rabatter og tilbud

Fragt

Betaling

Rabatter og tilbud

 

Garanti, fortrydelsesret og retur

Hvor længe er garantiperioden?

Hvordan fungerer min fortrydelsesret?

Reklamation

Hvordan sender jeg min pakke retur?

Hvem betaler fragten ved retur?

 

Lamper

Valg af lamper

Opsætning af lamper 

Min lampe virker ikke!

 

Tekniske spørgsmål

Hvor længe lyser lamperne?

Kan lamperne også bruges om vinteren?

Oplader lampen stadig når den står på off?

Kan lamperne overlade?

Hvordan virker solcellelamper?

Har I lamper med et varmt hvidt lys?

IP, Watt, Lux, Lumen, Kelvin mm.

 

Springvand

Valg af springvand

Opsætning af springvand

 

Opladere og powerbanks

Brug og valg af oplader og powerbank

Meget mere om strøm

 

Databeskyttelse

Dataansvarlig

Indsamling af personoplysninger

Videregivelse af personoplysninger

Indsigt i personoplysninger m.v.

Cookies

Logning og statistik

Nyhedsbrev og personoplysninger

 

Andet

Hvis du har andre spørgsmål, er du velkommen til at kontakte SolarCamp per mail på [email protected]  

 

 

 

 

- - - Svar - - -

 

 

 

 

Om SolarCamp

 

Hvad er jeres adresse?

Generelle oplysninger
SolarCamp ApS
CVR: 41170336
Vinkelvej 10
5800 Nyborg
Mail: [email protected]

 

Lageradresse / adresse til returforsendelser
SolarCamp ApS c/o Prime Cargo A/S
Arnfredsvej 6
6600 Vejen
Mail: [email protected]

 

Hvad er jeres email adresse?

[email protected]

 

Er I E-mærket?

Ja, vi er E-mærket. Du finder E-mærket i øverste, højre hjørne.

 

Har I en fysisk butik?

SolarCamp er kun en webshop med et lukket lager, og det er derfor ikke muligt at komme forbi og se eller hente vores produkter.

 

Mere om os

SolarCamp blev skabt i 2013, baseret på interesse for grøn energi og ny teknologi, samt et ønske om at fremhjælpe dem begge. Virksomheden tilbyder en række innovative, solcellebaserede løsninger inden for områderne: belysning, bærbar strøm, springvand samt diverse former for dekoration. Mange af disse løsninger kan erstatte konventionelle produkter inden for samme kategorier, og dermed sænke strømforbruget, øge bevidstheden om alternative løsninger, samt, i mange tilfælde, gøre det væsentligt nemmere og billigere at opnå samme resultater - f.eks. ved at undgå at skulle grave ledninger ned. 

Vores mission er at være med til at fremdrive udviklingen af nye, innovative løsninger inden for solcelleområdet, samt forbedre dem der allerede eksisterer. Solceller tilbyder i teorien mange tiltrækkende muligheder, men desværre er mange produkter tilsyneladende hovedsageligt designet til at kunne fungere tilfredsstillende sydpå, eller også er de bare dårligt designet, og fungerer derfor langt fra optimalt i Danmark.

Det vil vi gerne være med til at lave om på. Idet SolarCamp er et relativt lille firma, foregår det dog med små skridt, og tager derfor noget tid, men hvert år bevæger vi os sikkert fremad, og er, i samarbejde med diverse producenter, med til at udvikle bedre produkter med større solcellepaneler, strømbesparende funktioner, mere effektive LED pærer, og mange flere ting - med det mål for øje at kunne tilbyde et udvalg af produkter der virker i Danmark, og i mange tilfælde hele året rundt.

Dette vil med tiden hjælpe med at ændre det lidt blakkede ry som eksempelvis solcellebelysning har fået, baseret på de billige solcellelamper, mange har erfaring med fra diverse supermarkeder, og som jo desværre ikke klarer sig godt i de danske vejrforhold. I forlængelse heraf vil bedre omtale, og et bedre ry, forhåbentligt føre til en mere positiv indstilling i forhold til hvad solcelleteknologien kan tilbyde, hvormed døren bliver åbnet til en tid hvor solceller i højere grad bliver overvejet som en relevant løsning, og hvor standarden er løftet så alle producenter inden for området må følge med udviklingen for at forblive relevante, hvilket forhåbentligt vil lede til et større udvalg af produkter i høj kvalitet som også fungerer i Norden om vinteren.

 

Ved at tilbyde solcellebaserede løsninger, der er designet til at kunne gå ind og erstatte eksempelvis normale opladere og udendørs belysning, som får strøm fra stikkontakten, håber vi dermed også at kunne medvirke den grønne omstilling, samt kulturen og tankegangen på området.

 

 

Fragt, betaling, rabatter og tilbud

 

Fragt

Kan man afhente ordrer på jeres adresse?

SolarCamp er kun en webshop med et lukket lager, og det er derfor ikke muligt at komme forbi og se eller hente vores produkter.

 

Kan jeg se varerne fysisk inden køb?

SolarCamp er kun en webshop med et lukket lager, og det er derfor ikke muligt at komme forbi og se eller hente vores produkter.

 

Er der track and trace nummer på pakken?

Efter din bestilling skulle du gerne modtage en track and trace nummer når du får en mail om at pakken er afsendt. Du kan benytte dette nummer på GLS’ hjemmeside, hvor du kan følge pakkens rejse.

Hvis der er gået mere end 2 hverdage, og du stadig ikke har modtaget en mail med track and trace nummer, så kontakt os endelig på [email protected] så vi kan finde ud af hvad der foregår.

 

Hvad koster fragten? / Hvordan foregår fragten?

Man kan på ordresiden vælge levering til døren eller til en pakkeshop via GLS. Her finder du også priserne, som løbende reguleres. De starter dog som regel ved 49,- for levering til nærmeste pakkeshop, og du finder også den laveste pris øverst i menuen på alle sider. Du får tilsendt et track and trace nummer ved køb, så du kan følge din pakkes rejse.

 

Betaling

Hvordan bestiller jeg via EAN-nummer?

Du kan sagtens betale via EAN nummer. Send os en email på [email protected] med de produkter du ønsker, samt dit EAN nummer.

 

Kan jeg bestille via faktura/CVR-nummer?

Hvis et firma betaler, oplyser du blot dit CVR nummer. Du er meget velkommen til bare at sende os en mail på [email protected] med de produkter du ønsker, samt dit CVR nummer, så udarbejder vi en faktura, og afsender varerne ved betaling.

 

 

Rabatter og tilbud

Hvordan kan jeg opnå rabat?

Du kan sagtens opnå rabat på dine køb! Hvis du ser på et specifikt produkt, vil du under prisen ved mange produkter se forskellige mængderabatter ved køb af f.eks. 3, 5, 10 eller 20 stk.

Rabatten stiger, jo flere du køber, indtil en vis grænse. Hvis du har særligt store køb i tankerne – altså et meget højere antal end den højeste nævnte mængderabat, er du meget velkommen til at kontakte os på [email protected] for at få et tilbud.

Vi laver desuden løbende nye tilbud på forskellige produkter. Hvis du er interesseret i at høre om kampagner, konkurrencer, rabatkuponer og diverse tilbud, kan du med fordel følge vores nyhedsbrev samt vores Facebook- og Instragramside.

 

Hvornår har I tilbud?

Vi laver løbende nye tilbud på forskellige produkter. Hvis du er interesseret i at høre når der er tilbud, er du meget velkommen til at tilmelde dig vores nyhedsbrev nederst på siden. Her fortæller vi både om diverse tilbud samt om nye produkter.

 

Holder I Black Friday?

Vi holder selvfølgelig Black Friday!

 

Er der Januar udsalg?

Ja, vi holder som regel januar udsalg de to første uger i januar!

 

 

Garanti, fortrydelsesret og retur

 

Hvor længe er garantiperioden?

Vi har 2 års garanti på alle produkter.

 

Hvordan fungerer min fortrydelsesret?

Der gives 14 dages fuld returret på varer købt i vores webshop. Perioden regnes fra den dag du modtager ordren. Returretten gælder ikke forsendelsesomkostninger. Fortrydelse skal anmeldes til os senest 14 efter købet, og der er herefter en frist på endnu 14 dage, før varerne skal være os i hænde.

Meddelelse skal gives pr. mail på [email protected]. I meddelelsen skal du gøre os tydeligt opmærksom på at du ønsker at udnytte din fortrydelsesret. Ordrens fulde pris eks. eventuelle fragtomkostninger refunderes til kundens konto ved modtagelse af returen.

 

Om prøvning af varer

Du hæfter kun for eventuel forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber og den måde, den fungerer på. Med andre ord – du kan prøve varen på samme måde, som hvis du prøvede den i en fysisk butik.

Hvis varen er prøvet udover, hvad der er beskrevet ovenfor, betragter vi den som brugt, hvilket betyder, at du ved fortrydelse af købet kun får en del eller intet af købsbeløbet retur, afhængig af varens handelsmæssige værdi.

 

Reklamation

SolarCamp yder ifølge dansk købelov 2 års reklamationsret fra fakturadato på fabrikations- og materialefejl (mangler). Vi yder kun 1 års garanti på batterier, og det er herefter kundens eget ansvar at skifte dem, hvis de bliver slidte.

Desuden dækker reklamationsretten ikke fejl, skader eller slitage, direkte eller indirekte opstået som følge af forkert betjening, ringe vedligeholdelse, vold eller uautoriserede indgreb. 

Meddelelse skal gives pr. mail på [email protected]. Du bedes redegøre for fejlen, evt. med billeder, og fakturaen fra købet skal vedhæftes. Eventuel reklamation over mangler på leverede produkter skal ske til SolarCamp inden rimelig tid efter du har opdaget fejlen - ellers mister du din ret til reklamationen.

SolarCamp dækker i rimeligt omfang forsendelseudgifter i forbindelse med en reklamation.

 

Hvordan sender jeg min pakke retur?

Du kan altid returnere dine varer hvis de er ubrugte og uåbnede. Dette skal dog ske inden for 14 dage fra den dag du bestilte varerne.

Du må meget gerne vedlægge en besked om hvorfor pakken kommer tilbage til os (så vi ikke tror det bare er en leveringsfejl), eller sende en mail til [email protected].

Pakken sendens til:

 

SolarCamp ApS

c/o Prime Cargo A/S

Arnfredsvej 6

6600 Vejen

Denmark

 

Hvem betaler fragten ved retur?

Det afhænger af situationen.
 
Hvis du returnerer fordi du fortryder dit køb, men produktet virker som det skal, er det dig der skal betale fragten.
 
Hvis du returnerer et produkt fordi det har mangler eller fejl, betaler vi fragten.
 

 

Lamper

 

Valg af lamper

Hvilken lampe du skal vælge afhænger selvfølgelig først og fremmest af hvilket formål den skal tjene.
 
Der er meget at tage i betragtning, og vi anbefaler vores artikler til at danne et godt overblik:
 

Guide til valg af solcellelamper

 

Guide til valg af udendørsbelysning

 

Opsætning af lamper

Hvor og hvordan du opsætter dine lamper er helt afgørende for hvordan de performer.

Vi anbefaler derfor meget at du læser vores artikel om dette inden du sætter dine lamper op:

7 råd til brug af solcellelamper og lyskæder

 

Min lampe virker ikke!

Der er et par ting du kan prøve inden du kontakter os for hjælp.

1) Tjek at lampen står på on.

2) Husk at lamperne kun lyser når det er mørkt!

3) Prøv en gang at tage batteriet ud, og sæt det i igen.

4) Prøv at sætte din lampe på off i 2 dage imens lampen sidder et sted med sollys. Dette gøre normalt inden lampen tages i brug for første gang. Hvis batteriet er helt tomt, kan det have indflydelse på opladningen.

5) Tjek at alle ledninger er forbundet korrekt hvis din lampe har flere dele.

6) Hvis det stadigvæk ikke virker, så send os en mail på [email protected] og fortæl os gerne hvad du allerede har prøvet :-)

 

Tekniske spørgsmål

 

Hvor længe lyser lamperne?

Hvor længe lamperne lyser, afhænger først og fremmest af vejret og af årstiden. Om sommeren lyser de for det meste så længe de kan – det vil sige 8 timer.
Der er nemlig indbygget en funktion så lamperne automatisk stopper med at lyse efter 8 timer for at spare på strømmen i de meget sene tider hvor de alligevel ikke ses.
På den måde kan de også gemme strøm til næsten dag, hvilket hjælper hvis det er en meget mørk regnvejrsdag. Om vinteren lyser lamperne gerne mere end 4 timer, men dette varierer fra lampe til lampe, fra dag til dag (pga. vejret), og er også afhængigt af hvor lampen står.
Sidst, men ikke mindst, afhænger det naturligvis meget af hvilken type lampe der er tale om. Noget belysning - oftest det der er mest til hygge - er mest beregnet til sommerbrug, og virker kun godt der. Andre lamper er decideret designet til at kunne virke om vinteren. Disse er ofte 'rigtige' lamper, og noget dyrere. Du kan for hvert produkt finde et afsnit der beskriver hvor godt det egner sig til diverse årstider.
Det anbefales altid at stille solcellelamper et sted hvor de ikke får skygge.

 

Kan lamperne også bruges om vinteren?

Det afhænger af hvilken lampe du vælger, men du vil under hvert produkt her på siden finde et lille afsnit som fortæller om hvordan produktet klarer sig over året. Nogle produkter - oftest pynt - er kun beregnet til sommerbrug, hvor andre lamper er decideret designet til at kunne fungere om vinteren i Danmark.
Når det er sagt, så kan selv de bedste lamper der lyser konstant møde problemer hvis vejret er dårligt i de mørkeste tider på året.
Sensor lamperne vi har her på siden, som først tænder når der er bevægelse, klarer sig dog næsten altid perfekt hele året igennem, uanset vejret, så længe du sætter dem op et sted hvor de ikke får skygge, og hvor deres solcellepanel peger mod syd.

 

Oplader lampen stadig når den står på off?

Ja, de oplader stadig når de står på off! Det sker der dog ikke noget ved, så ingen grund til bekymring.

 

Kan lamperne overlade?

Nej, de har en indbygget funktion så de aldrig overlader.

 

Hvordan virker solcellelamper?

Solceller er fremstillet af grundstoffet silicium, der er tilsat bor og fosfor på siderne. Solcellerne danner et permanent elektrisk felt, der bevirker at frie elektroner i solcellen bevæger sig i en bestemt retning.

Lysets fotoner slår elektroner løs, så de bevæger sig frit og til sidst bliver opsamlet af et elektrisk ledende net i solcellen, der udgør en negativ pol. Derved opbygges der en spændingsforskel mellem solcellens for- og bagside og de to ender kan forbindes med et elektrisk kredsløb, som vil søge at udligne spændingsforskellen.

Fotonerne tilfører energi til elektronerne, som bevæger sig mod den negative pol. Den genererede strøm gemmes på et batteri, og bruges når lampen lyser.
En indbygget funktion sørger for at lampen automatisk oplader når den rammes af sollys, og at den automatisk tænder når det bliver mørkt.

 

Har I lamper med et varmt hvidt lys?

Ja, du kan sortere efter dette ved at bruge det indbyggede filter i shoppen. Her er et par eksempler:

Aurora Pro Vintage lyskæde

Aurora PRO lyskæde

Arden solcellelampe

Helios Mushroom solcellelampe

Alina

Helios Pro

Men de fleste lamper har et klart hvidt lys.

 

 

IP, Watt, Lux, Lumen, Kelvin mm.


Du kan finde svaret på hvad alle disse enheder betyder - samt meget mere - i vores artikel:

Guide til valg af udendørsbelysning

 

 

Springvand

 

Valg af springvand

Du kan finde en kort guide nederst på denne side:

Guide til valg af springvand

 

Opsætning af springvand

Et par ting at have i tankerne:

1) Hvis det er et springvand hvor en ledning forbinder et solcellepanel til pumpen, er det vigtigste at du sørger for at placere solcellepanelet et sted hvor det får sol. Det skal gerne pege mod syd, og en anelse opad, og det skal helst ikke falde for meget i skygge. Hvis du samtidig kan gemme det lidt af vejen så man ikke ser det så meget, er det perfekt.

2) Hvis det er et flydende springvand hvor solcellepanelet er ovenpå selve springvandet (altså ingen ledning), er det vigtigt at bassinnet, dammen eller fuglebadet findes et sted hvor det får noget sollys i løbet af dagen. 
Dertil skal man nogle gange sørge for at sænke det skråt ned i vandet så der ikke samles luft under det - for så suger pumpen blot den luft ind, frem for vand.


3) Jo mere snavset vandet er, desto oftere skal pumpen rengøres.


4) Lad ikke pumpen stå i vandet i frostvejr - isen kan skade den.

 


Opladere og powerbanks

 

Brug og valg af oplader og powerbank

Du kan læse meget mere om både valg og brug af opladere og powerbanks lige her:

Guide til valg af solcelleoplader

 

Meget mere om strøm

Du kan læse meget mere om powerbanks og strøm i vores artikel lige her:

Batterier og strøm

 

 

Databeskyttelse

 

Dataansvarlig

SolarCamp 

Kontakt: [email protected]

CVR-nr.: 34987890

 

Indsamling af personoplysninger

Hvilke personoplysninger vi indsamler til brug for opfyldelse af vores aftale med dig:

Navn, adresse, telefonnummer og mailadresse.

 

Videregivelse af personoplysninger

Vi registrerer og videregiver de personoplysninger som er nødvendige for at kunne levere varen til dig.

Dette betyder at vi videregiver dit navn, adresse og telefonnummer til GLS, så de kan levere pakken til dig.


Personoplysningerne registreres hos SolarCamp, og opbevares i fem år, hvorefter oplysningerne slettes. Til regnskabsmæssige formål opbevarer vi både en digital og en fysisk kopi af vores fakturaer (hvor dit navn, adresse og telefonnummer fremgår), og begge dele slettes efter 5 år.
Vi samarbejder kun med databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse.


Indsigt i personoplysninger m.v.

Du har ret til at få oplyst hvilke oplysninger vi behandler om dig. Du skal blot sende en mail til os og oplyse dit navn og din adresse. Du kan kontakte os på [email protected]. Du vil indenfor 10 dage modtage en mail om hvilke informationer vi opbevarer om dig. Ønsker du vi sletter disse oplysninger, skal det fremgå tydeligt af din mail.


Hvis du mener at oplysningerne er unøjagtige, har du ret til at få dem rettet. I nogle tilfælde har vi pligt til at slette dine persondata hvis du beder om det. Det kan f.eks. være hvis dine data ikke længere er nødvendige i forhold til det formål som vi skulle bruge dem til. Du kan også kontakte os hvis du mener, at dine persondata bliver behandlet i strid med lovgivningen. Du kan skrive til os på: [email protected]


Du har mulighed for at få indsigt i hvilke informationer der er registreret om dig, og du er berettiget til at komme med indsigelser mod vores behandling af dine personoplysninger.


Du kan også til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til de behandlinger vi foretager med dit samtykke. Blot skriv til os på [email protected]


Du har mulighed for at klage over vores behandling af dine personoplysninger hvis vi ikke giver dig ret I dine indsigelser. Klagen skal sendes til Datatilsynet. Se mere på www.Datatilsynet.dk


Cookies

Dette OpenBizBox e-handelssystem bruger såkaldte cookies.
Brugen af cookies sker for at sikre dig at du kan handle komfortabelt hos os. Når du placerer varer i din indkøbsvogn gemmes denne information i en cookie på din egen computer. Hvis din browser ikke kan håndtere cookies, eller du har slået dem fra, kan du desværre ikke handle via vores web-butik. Du kan se resten af vores website, men ikke benytte web-butikken. Du er naturligvis meget velkommen til at foretage din bestilling via e-mail.

 

Hvad er en cookie?

En cookie er en lille data-fil der placeres på din egen computers harddisk. En cookie er ikke et program, og kan ikke læse eller ødelægge data fra din computer.
Kun det websted der har placeret en cookie på din harddisk kan læse cookiens indhold igen. En cookie kan ikke bruges af virus eller lignende til at gøre skade på din computer.
Du kan læse mere om cookies på www.cookiecentral.com.

 

Logning og statistik

Log statistik bruges i denne butik. Vi benytter Gogle Analytics til at opsamle information som kan give et statistisk billede af hvor mange besøgende vores website har haft, hvilken side de besøgende lander på, hvilken del af websitet de benytter, og hvad der eventuelt bliver købt på shoppen. I vores butiks anvendes denne data alene med det formål at optimere websitet og dets funktionaliteter. Den indsamlede data gemmes i 50 måneder. Dette gøres for at kunne danne et billed af denne butiks besøgsmønster og udvikling over tid.
Du kan til hver en tid få fjernet al data om din færdsel på vores website, ved at skrive en meddelelse til [email protected]

 


Nyhedsbrev og personoplysninger

Hvis du er tilmeldt vores nyhedsbrev, betyder dette at vi opbevarer dit navn og din e-mailadresse.
Du kan til enhver tid framelde dig vores nyhedsbrev igennem linket i selve nyhedsbrevet, eller du kan kontakte os på vores mail: [email protected]