-

Aurora PRO solcelle lyskæde (200 LED, varm hvid)

På lager

Specialpris 314,30 kr
Pris: 449,00 kr

 


Kort om produktet • Product by logo-text

 • Bedst blandt solcelle lyskæder

 • 200 LED (varm hvid)

 • Virker året rundt i Danmark

 • Beskyttelse mod fugt, regn og stød

 • 22 m lang, 4 lys-modi

 • To års fuld garanti 

 • GRØN ENERGI 

Aurora PRO Solcelle Lyskæde

Den klassiske lyskæde med 200 LED pærer i en hyggelig varm hvid farve. Lyskæden er af Aurora PRO serien, hvilket betyder bedste kvalitet, og pålidelighed hele året rundt.

 

Aurora PRO - den bedste blandt solcelle lyskæder

Grundlæggende kan man sige at lyskæderne i Aurora serien - og særligt Aurora PRO - skiller sig ud fra normale lyskæder først og fremmest ved at de har meget mere power i form af større solcellepaneler og batterier. Det er nemlig præcis det næsten alle 'normale' solcelle lyskæder mangler - i hvert fald hvis de skal præstere rigtig godt hele året rundt. Desuden har Aurora lang holdbarhed sammenlignet med andre billigere lyskæder, hvilket skyldes bedre beskyttelse mod vand, samt bedre komponenter. Du kan læse mere herom i afsnittet "Aurora PRO vs. Lumify" nedenfor.

 

Enkel opsætning, ingen vedligeholdelse og komplet selvforsynende med sol-energi

Aurora PRO solcelle lyskæden kommer med et høj-kvalitets monokrystallin solcellepanel som kan placeres op til 1,75m væk fra den første pære på lyskæden. Med andre ord er det let at få lyskæden til at hænge smukt imens solcellepanelet sidder så det bliver ramt af mest muligt sollys om dagen. Montering af solcellepanelet på f.eks. en væg, et træ eller et stakit er meget enkel, og tager kort tid. Alle skruer og plugs til montering af solcellepanelet medfølger i pakken. Solcellepanelet kan også placeres på jorden på et medfølgende spyd, men til vinterbrug anbefaler vi at man monterer solcellepanelet højere, så det bedre kan rammes af solen. Når først solcellepanelet og lyskæden er sat op, er solcelle lyskæden herefter fuldstændigt selvkørende på solenergi, og kræver ingen vedligeholdelse.

 

Sådan virker solcelle lyskæden

Batteriet i lyskæden oplades om dagen når solcellen rammes af lys, og lyskæden tænder automatisk ved mørkets frembrud. Hvis man i en periode ønsker at den slet ikke skal tænde, kan man dog også slukke for den. I så fald vil den dog stadig oplade, men ingen grund til bekymring - den kan ikke overoplade.

 

Opsætning og anbefalinger til sommer- og vinterbrug

For at få det bedste ud af lyskæden, er det vigtigt at man er opmærksom på at få sat solcellepanelet op et godt sted hvor solen kan ramme det flest muligt timer i løbet af dagen. Dertil skal det vende mod syd, og pege lidt opad. Dette er ikke helt så afgørende om sommeren, men er særligt vigtigt om vinteren hvor der ikke er så meget lys, og hvor solens bane hen over himlen er lavere.

Aurora PRO er designet til både at kunne bruges om sommeren, såvel som om vinteren. Idet der er meget mere sol om sommeren end om vinteren, samt meget længere dage, er det vigtig at lyskæden har evnen til at udnytte alle de mange solskinstimer og de lange dage om sommeren ved at kunne lyse ekstra kraftigt når det bliver mørk så al den indsamlede energi bliver brugt til noget fornuftigt, frem for at batteriet bare forbliver halv opladet når solen står op. Men samtidig skal lyskæden også kunne indstilles til at fungere godt når der ikke er masser af ekstra solskinstimer, men i stedet lange nætter og gråvejr.

Dette er løst ved at solcellepanelet for det første er stort nok til at understøtte god performance om vinteren i Danmark. Dertil er der lavet flere indstillingsmuligheder, hvilket gør lyskæden langt mere fleksibel og egnet til brug under meget forskellige omstændigheder. Vi anbefaler følgende indstillinger:

 • Indstilling 1 (100%): Bruges om sommeren. Her lyser kæden over det normale niveau - så kraftigt som den kan - for at udnytte den ekstra energi på de ret korte nætter.
 • Indstilling 2 (50%): Bruges efterår og vinter. Her lyser kæden tæt på sit normale niveu, og har en god performance.
 • Indstilling 3 (25%): Kan bruges om vinteren i ekstra dårligt vejr eller hvis solcellepanelet ikke er optimalt placeret. Her lyser kæden mindre kraftigt end normalt, men har til gengæld endnu bedre permormance.

 

Hertil anbefales det at indstille timeren til 5 eller 8 timer om vinteren, afhængigt af vejr, placering osv. På den måde spilder lyskæden ikke unødig energi på de senere timer hvor de fleste alligevel sover.

Hvis du kun tager lyskæden frem om vinteren, så giv den en god start ved at oplade den fuldt fra USB inden du tager den i brug (kabel medfølger).

 

Aurora Pro Vs. Lumify: lidt ekstra om specifikationerne samt lyskædernes udvikling - for den interesserede 

Da Lumify serien - vores tidligere kundefavorit fra den anerkendte engelske producent fdde2aa7-a1ce-42f6-a030-27539be3e862_1 - kom på markedet i september 2015, blev den hurtigt udråbt som en revolution inden for solcelle lyskæder, og de positive anmeldelser er siden væltet ned over lyskæden. Vores egen testning bekræftede kun Lumify's kvalitet, og fasttømrede den til at være et par niveauer over hvad vi ellers kunne finde på markedet - endelig en lyskæde der kunne stå distancen, selv i de mørkeste måneder, grundet flere opgraderinger: større batteri, større solcellepanel og bedre vandtæthed.

Lyskæden var tredje generation af lyskæder fra SolarCentre, og er stadig deres seneste serie i dag. Efter producentens egen udmelding havde de lavet et kvante-spring med denne model. De vigtigste forbedringer var det nye design, som er 100% vandtæt, dertil et meget større batteri, der muliggør at kæden kan køre flere nætter uden at blive tilført strøm fra solcellen. Det nye solcellepanel var større og i bedre kvalitet, og LED-pærerne endnu mere strømbesparende. Kombineret med lyskædens strømsparefunktion, blev det derfor muligt nu for alvor at bruge solcelle lyskæden som decideret julebelysning. Dertil kom at lyskæden nu havde fået en timer. Det gør at den altid lyser maksimalt 8 timer efter mørkeste frembrud, og derfor ikke spilder strøm unødigt, efter man er gået i seng.

Selvom Lumify serien var bedre end noget vi tidligere havde set, havde vi stadig ønsker og idéer til forbedringer, og i vores evige stræben efter at hæve niveauet, endte vi i 2019 med at designe vores egen serie, Aurora PRO, med de specifikationer og muligheder vi ønskede, og som vi ellers ikke kunne finde andre steder.

At sammenligne Aurora PRO med vores tidligere kundefavorit, Lumify, giver et godt indblik i hvad den egentlig kan. Den helt grundlæggende præmis for at en solcelle lyskæde kan præstere godt, er at den kan samle nok energi fra solen til at lyse længe efter det er blevet mørkt. Dette afhænger af solcellepanelets størrelse. Lumify har netop et stort solcellepanel, og virker derfor bedre om vinteren end andre lyskæder. Den retning kunne der godt udvikles mere i, og Aurora PROs solcellepanel er mere end dobbelt så stort som Lumifys! Den normale tilgang til dette har for alle producenter og forhandlere indtil videre været at holde solcellepanelerne små fordi det er en af de komponenter der øger produktionsprisen - desuden virker de nogen lunde om sommeren, og mange producenter sælger mest til lande som er mere sydliggende. Dette mønster blev brudt af Lumify, og særligt af Aurora PRO.

Et andet vigtigt element for en god lyskæde er at batteriet er stort nok til at kunne holde strøm til mindst nogle dage, hvilket giver en mere stabil præstation når der er flere mørke dage i træk. Med sit 2.200mAh batteri har dette været en af Lumifys stærkeste sider. Aurora PRO har igen den dobbelte kapacitet med 4.400mAh - nok til at køre i mere end 3 mørke dage i træk uden opladning fra solen.

Lumify har en strømbesparende modus på 60% lysstyrke - dette kan være en rigtig god funktion om vinteren eller hvis solcellepanelet sidder et ikke-optimalt sted. Aurora PRO har 4 muligheder for indstilling af lysstyrken: 25%, 50%, 75% og 100%. Med alle disse indstillingsmuligheder medfølger lidt flere knapper. For at undgå at disse sidder på bagsiden af solcellepanelet, hvor man måske ikke så godt kan nå, hvis det f.eks. sidder i et træ, medfølger der i stedet en fjernbetjening.

Hvor Lumify er designet til automatisk at slukke efter 8 timer for at spare på strømmen, kan man via fjernbetjeningen til Aurora PRO selv indstille lysetiden sådan at kæden slukker efter 3, 5 eller 8 timer. Man kan også helt slå timeren fra, hvorefter lyskæden lyser fra skumring til batteriet er tomt, eller til daggry. Om vinteren anbefales det dog altid at bruge timeren på 8 timer som minimum, for at sikre at lyskæden ikke spilder for meget strøm efter de fleste er gået i seng.

Aorora PRO kom på markedet i 2019, og alt i alt er denne serie altså endnu en opgradering fra den tidligere frontløber, Lumify. Sidst, men ikke mindst, kan vi endda tilbyde den til en bedre pris.

 

Specifikationer

 • 200 LED 
 • Farve: varm hvid
 • Længde: ca. 22 m plus 1,75 m fri ledning inden første pære
 • Solcellepanelets størrelse: 20 x 12 cm
 • 10 cm mellemrum mellem hver pære
 • Kan lyse stabilt eller blinkende (4 modi)
 • Vejrbeskyttelse: IP65
 • 3,7V / 4.400mAh Li-ion batteri

 

Pakken indeholder

 • Solcellepanel og spyd 
 • Aurora PRO lyskæde
 • Fjernbetjening (batterier medfølger)
 • Ledning til opladning via USB
 • Spyd skruer og plugs til montering
 • Genopladeligt batteri er inkluderet

 

 

Passer godt sammen med

Se andre interessante produkter